Viidakkotarina

Viidakossa kulkeminen on vaikeaa, miettii eräs retkeiljä. Hän halusi tietää millaista elämää viidakossa on. Hän mietti millaisia ääniä viidakosta kuuluu? Sieltä kuuluu eläinten, veden ja puiden ääniä. Käärme kuulostaa vähän niin kuin s-kirjain. Vesiputouksesta kuuluu ihanaa ropinaa. Kerran retkeilijä näki puiden takana apinan poikasen. Se vilkutti hänelle. Mikä oli söpön näköistä. Sitten myöhemmin hän oli huomannut aarteen. Retkeilijä tuli heti niin uteliaaksi, että hän halusi tietää, minkälaisia esineitä aarteen sisällä on. Ongelma oli mistä hän saisi avaimen, jotta hän voisi avata lukon. Myöhemmin hän löysi avaimen puskasta. Sitten hän avasi aarteen. Retkeilijä ei voinut uskoa silmiään hän oli saanut aarteesta kultaa, hopeaa, timantteja, rahaa ja paljon muuta. Viikko myöhemmin köyhästä retkeilijästä oli tullut miljonääri. Hänellä oli oma luksusasunto, oma yritys ja paljon rahaa ja paljon muuta. Retkeilijästä oli tullut paljon onnellisempi kuin hänen aikaisemmassa elämässään.

kuvista12
Seikkailija

Olipa kerran vanha raihnainen mies. Hän oli matkalla viidakkoon. Hänellä oli suuret kengät ja iso takki. Lähti sitten viidakkoon seikkailemaan. Löysi sieltä kauniin kukan ja haisteli sitä. Se oli todella kaunis. Sitten hän lähti seikkailemaan ryteikköön. Jonne tippui matkan varrelle suuri kenkä. Vieressä olisi puro mutta, Kenkä ei varmaan ole siellä. Myös luola on vieressä, ei se sielläkään taida olla. Ilta alkoi jo hiipiä viidakon päälle. Päätänpä mennä majaan yöksi, aamulla sitten jatkan etsintöjä.

Aamu sarastaa jo viidakon yllä ja seikkailija herää.. Mikähän tuolla puskassa kurkistelee, näyttää ihan joltain kammottavalta petoeläimeltä. Uskaltaisinko mennä katsomaan kuka siellä on, se ei varmaan ymmärrä kieltäni jos kysyn siltä jotakin. Rohkaisen itseäni ja lähden tallustamaan kohti salaista pusikkoa. Kuinka ollakaan siellä piileksi suloinen pikku apina jolla oli sitten minun suuri kenkäni. Yritin saada kenkäni pois apinalta mutta, se lähti minua karkuun viidakon tiheyteen. Lähden jahtaamaan apinaa sinne minne sen matka johtaa. Monien puuskutusten ja hyppyjen jälkeen sain kenkäni repäistyä apinalta, apina tietenkin jatkoi matkaansa kauas pois. Huh, nyt sain vihdoinkin kenkäni pois apinan kynsistä. Nyt taidan lähteä samoamaan kotia kohti.