Katrin luokka Yrityskylässä

Meidän luokka kävi Yrityskylässä torstaina 27.helmikuuta. Yrityskylä on kuudesluokkalaisille tarkoitettu opintokokonaisuus. Saimme joulun jälkeen opettajalta Yrityskylä-kirjat. Meillä oli ainakin 10 Yrityskylä-oppituntia ennen Yrityskylä-vierailua. Oppitunneilla käsiteltiin talous- ja työelämätaitoja. Yrityskylä oli Tekniikan museossa. Yrityskylässä oli 18 eri yritystä. Siellä oli mm. Nordea, Posti, Terveystalo, Alepa, Sonera, ISS, Helsingin Energia, UPM, Metsäkeskus, Helsingin Uutiset ja Kaupungintalo.

DSC05720

Meistä jokainen oli jossakin yrityksessä töissä koko päivän. Osa oli mainostoimistossa nimeltä BOB Helsinki. He olivat mainossuunnittelijoita. Osa meistä oli Ekotin -nimisessä kaupassa myyjinä. Muutama oli Yrityskylän kahvilassa kahvilatyöntekijöinä. Toiset olivat Sirpa Mansnerin kampaamo- ja kynsistudiossa töissä. Päivä alkoi klo 9.30 ja päättyi klo 14. Työpäivän aikana oli neljä työvuoroa ja kaksi taukoa. Työvuoron aikana tehtiin töitä, josta saimme palkkaa. Palkka meni omalle tilille. Tauoilla saimme käyttää palkkarahat ostoksiin. Ostoksia varten jokainen sai oman pankkikortin. Myynnissä oli Yrityskylä-tuotteita (kassi, muki, paita, kynä), karkkia, koruja, kampaamotuotteita, hiirimatto, mehua ja kaakaota.

Yrityskylässä opimme tekemään erilaisia töitä: hoitamaan päivän aikana pankkiasiat ja laskutukset, työpisteessä tietokoneen/kassakoneen käytön ja asiakaspalvelun. Lisäksi opimme tekemään yhteistyötä ja opimme käyttämään rahaa.

DSC05737

Yrityskylä-oppitunnit olivat mielenkiintoisia ja kivoja. Kaikki oppilaat tekivät tehtäviä innokkaina. Yrityskylä-vierailu onnistui loistavasti!