Kukkoja ja piirakoita

Kotitalouden teemana on ollut tänä syksynä suomalainen ruokaperinne. On ollut kivaa tehdä leivonnaisia ja suomalaisia juttuja.

IMG_20171013_143232869

 

Teimme pikamuikkukukkoja. Ruisleivän väliin laitettiin pekonia ja muikkuja. Leivät käärittiin tiukkaan folioon ja paistettiin kuumassa uunissa 1,5h. Pikakukot maistuivat ihan oikealle kalakukolle.

 

Kukon voi tehdä myös mustikasta. Ruismurotaikinan sisään laitetaan mustikoita, perunajauhoja ja sokeria. Valmis kukko syödään lämpimänä jäätelön kera.

 

Leivoimme perinteisiä riisipiirakoita karjalanpiirakkaviikolla. Rypyttäminen sujui ihan helposti ja valmiit piirakat oli tosi hyviä.

 

Lisäksi on leivottu esimerkiksi kahvipöydän perinteisiä leivonnaisia.

Nam!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s