Retki Vanhakaupunginkoskelle ja Tekniikan museoon (7.-9.lk)

Me ensin jäimme katsomaan Vanhan kaupunginkoskea ja ottamaan kuvia.

Siellä oli silta jonka päältä mentiin ja siellä oli vesiputous.

Saimme kiertää museossa vapaasti. Näimme paljon vanhaa teknologiaa: lankapuhelimia, tietokoneita ja kirjoituskoneen ja kaikkea muuta mielenkiintoista. 

Museossa oli esimerkiksi vanhoja puhelimia, vanhoja pelejä, joita oli 80-luvulla, vanha hissi, 60- ja 70-luvun ja tämän vuoden olohuoneet, vahanaikainen keittiö, koneita, lamppuja ja muita tavaroita

Morsetus kirjaimilla kirjoittaminen oli ihan kivaa.

Siellä oli korkea torni jossa oli kolme kerrosta kahdessa ensimmäisessä kerroksessa kulki hissi jolla pääsi ylös ja alas. Kolmannessa kerroksessa eli ylimmässä kerroksessa oli hissin koneisto joka oli suojatu lasilla ja yhdessä kulmassa lasia oli kaksi nappulaa jolla sai hissin kulkemaan ylös ja alas. Kun olimme hetken katselleet ja kierrelleet, menimme alakertaan ja näimme paikan jossa pystyi pelaamaan ”oikeaa” Angry Birdsiä.

 

Mentiin kavereitten kanssa pelaamaa peliä ja se oli hauskaa.  Siitä tuli kuuma, tehtiin torni ja sitten pehmolelulla hajotettiin torni. Se oli hauskaa. Sitten pelattiin pac man peliä. Se oli myös hauskaa, mutta se oli aika rankkaa, kun siinä piti olla kyykyssä.

 Sitten olikin jo aika lähteä seuraavaan museoon joka oli joen toisellapuolella oleva voimalaitosmuseo. Siellä oli paljon koneita ja se tuotti joskus vesivoimalla sähköä ja tuottaa edelleen pienen määrän sähköä sähköverkkoon. 

Voimalaitoksessa pyöri generaattori.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s